Skip Navigation
Over ons

Wij zijn Sander en Bradley.

Doel

Samen met de ouderen willen we ze een onvergetelijke dag bezorgen. Dat doen we door samen met de ouderen oude herinneren naar boven te halen door middel van een ...

Mensen met beperkingenOuderenhulpCultuur & Kunst
Deel

Over Senior Music quiz

Wij zijn Sander en Bradley.

Doel

Samen met de ouderen willen we ze een onvergetelijke dag bezorgen. Dat doen we door samen met de ouderen oude herinneren naar boven te halen door middel van een muziekquiz. Je kunt dan denken aan spelletjes zoals “Ik hou van holland” en “The big music quiz”. De Quizmaster zal alles aan elkaar praten en de quiz begeleiden.

Info over Muziekquiz bij Dementerende ouderen

De muziekquiz bij mensen met dementie introduceren

Het is altijd goed een activiteit bij dementerende bejaarde te introduceren. U helpt hen hun gedachten te bepalen bij wat u met hen wilt gaan doen. Omdat melodietjes diep in het geheugen liggen opgeslagen, is het al heel eenvoudig om een cd op te zetten die hen in de stemming brengt. Een andere mogelijkheid is muziekinstrumenten of foto's van componisten of muziekinstrumenten op tafel te leggen of door te geven. Met dat laatste moet u wel voorzichtig zijn. Niet alleen vanwege de veiligheid van de ouderen en de voorwerpen maar ook om de ouderen niet te laten schrikken als ze bijvoorbeeld uw blokfluit zouden laten vallen. Wel moet u de aandacht vestigen op afbeeldingen en voorwerpen die op tafel liggen. Ze worden niet altijd vanzelf opgemerkt.